• Afd. planning: 030 - 600 88 18 pio@transvita.nl
  • Algemeen: 030 - 237 30 10 info@transvita.nl

De sprong van Rick

Rick werkt alweer vijftien jaar als onderwijzer, waarvan de afgelopen negen jaar bij De Franciscusschool in Soesterberg. Rick wordt door zijn collega’s zeer gerespecteerd: hij heeft een masteropleiding gedaan en is breed ontwikkeld. Rick heeft over het algemeen veel plezier in zijn werk, maar merkt dat hij ook wel eens ergens anders aan de slag zou willen. Hij zou graag wat vernieuwing willen en ziet uit naar verbreding van zijn collegiale netwerk.

Via zijn schoolleider Hans hoort hij over RTC Transvita. Hij leest in een brochure dat hij met behoud van zijn aanstelling een tijdje kan meedraaien op andere scholen in de omgeving. Dat lijkt hem een mooie en veilige manier om verder te kijken.

Bovendien krijgt hij bij RTC Transvita goede begeleiding en kan hij werken aan zijn verdere ontwikkeling. Hij besluit zich aan te melden en na enkele gesprekken en een test sluit hij zich aan. Hij heeft veel plezier tijdens de bijeenkomsten met de leuke groep leerkrachten die ook via RTC Transvita werken.

Na een paar korte invalbeurten wordt hij gevraagd voor een langere vervanging op een school die onder een ander bestuur valt. Hij besluit de mogelijkheid aan te grijpen en werkt daar ondertussen alweer een jaar. Door natuurlijk verloop is er over twee maanden een vaste formatieplaats beschikbaar en de schoolleiding heeft aangeven dat ze hopen dat Rick wil blijven. Echter, Rick heeft andere plannen...

Door los te komen van zijn langdurige baan bij De Franciscusschool voelde hij ruimte om te ondernemen waar hij altijd al van heeft gedroomd: een eigen video-productiebedrijf. Rick werkt nog steeds in het onderwijs op vervangingen via de Invalpool en maakt in de rest van zijn tijd video’s voor bedrijven.

Organisatie

RTC Transvita is een Regionaal Transfercentrum (RTC) zoals uitgewerkt in het Sectorplan PO. RTC Transvita is van en voor aangesloten schoolbesturen die willen samenwerken op het vlak van strategisch personeelsmanagement, personeelsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Lees meer >

Contactgegevens

 Wattbaan 51-4, 3439 ML Nieuwegein

Algemeen

030 - 237 30 10

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afd. planning

030 - 600 88 18

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op Facebook

RTC Transvita TV