• Afd. planning: 030 - 600 88 18 pio@transvita.nl
  • Algemeen: 030 - 237 30 10 info@transvita.nl

FAQ

Ik ben leerkracht. Wat kan RTC Transvita voor mij betekenen?

RTC Transvita is een Regionaal Transfercentrum (RTC) zoals beschreven in het Sectorplan PO. De regio die we bedienen is Midden-Nederland.

RTC Transvita heeft drie hoofdactiviteiten:

  1. Het bemiddelen van invallers op invalvragen. Dit doen de matchers van de PiO Invalpool. Bij de PiO invalpool worden de vervangingsvragen aangemeld.
  2. Het begeleiden van leerkrachten van de Talentenpool. Dit zijn leerkrachten met een vaste aanstelling die op invalvragen worden ingezet.
  3. Het ontwikkelen van een Loopbaancentrum waar medewerkers van aangesloten besturen gebruik van kunnen maken. 

Simpel voorgesteld is RTC Transvita een verdere uitbreiding van de PiO Invalpool met een vaste schil en loopbaandienstverlening.

Als leerkracht zijnde kun je je aanmelden voor één van onze pools. Klik hier om meer te lezen over de Talentenpool. Klik hier om meer te lezen over de invalpool. 

 

Klopt het dat je via RTC Transvita zowel losse invalklussen kan doen, maar ook kan invallen met een vast dienstverband?

Dat klopt zeker. 

Dit betreffen dan de pio invalpool (losse invalklussen) en de talentenpool (invallen met een vast dienstverband). 

 

De Talentenpool lijkt me interessant, maar ook wel spannend. Moet ik als Talentenpooler overal binnen de regio invallen? 

RTC Transvita heeft best een groot werkgebied. Feitelijk heel Midden Nederland. Dat wil niet zeggen dat je ook in het hele werkgebied wordt ingezet.

We doen er alles aan om je reistijd zoveel als mogelijk te beperken. 

Omdat er nu een grote vraag is lukt dat over het algemeen ook goed. Meestal bedraagt de reistijd niet meer dan 30 min.

 

Ik wil eigenlijk gewoon een vaste baan met een eigen groep. Kan ik die ook krijgen via RTC Transvita?

Indien je instroomt in de talentenpool, wordt de intentie uitgesproken je (op termijn) in de vaste formatie op te nemen binnen het bestuur waar je op de loonlijst komt te staan. Je zal een jaar gedetacheerd zijn vanuit je loonlijstbestuur naar RTC Transvita (wij verzorgen de matching) en na een jaar wordt je zogezegd 'transfervrij'. Dit houdt in dat je binnen je eigen bestuur opgenomen kan worden in de vaste formatie (indien hier een mogelijkheid is) of er is een mogelijkheid bij een ander (deelnemend) bestuur. Deze vacatures binnen de (vaste) formatie bij besturen worden gepubliceerd op onze website, www.voordeklas.nl. Echter ontvangen de talentenpoolers deze vacatures met voorrang. 

 

Als ik op de button vacatures klik, kom ik op een nieuwe website (voordeklas.nl), waarom kom ik daar terecht en wat is voordeklas.nl?

Dat klopt. Je komt op onze website voor vacatures in vaste formatie die beschikbaar komen via onze deelnemende besturen.

Voordeklas.nl is de vacaturebank van Stichting RTC Transvita. RTC Transvita is een Regionaal Transfer Centrum. Een samenwerking van meer dan 30 schoolbesturen in de regio Midden Nederland. Hieronder ressorteren ruim 300 scholen met zeer verschillende denominaties en onderwijsvormen. Juist die diversiteit en samenwerking maakt RTC Transvita bijzonder. 

Continuïteit van het onderwijsproces bij de basisscholen van deelnemende besturen is onze missie. De klas, daar staan en gaan we voor!! Voordeklas.nl heeft als primair doel de bij Stichting RTC Transvita aangesloten besturen te ondersteunen bij de werving van bekwame leerkrachten (voor vast en tijdelijk werk) en onderwijsondersteunend personeel. We zijn voortdurend op zoek naar basisschool-leerkrachten voor vaste onderwijsbanen en tijdelijk invalwerk. We bieden gekwalificeerde leerkrachten een werkaanbod waardoor ze letterlijk ‘voor de klas’ komen te staan.

 

Ik ben schoolleider en ik kom niet in de afgeschermde omgeving. Hoe kom ik aan een inlogcode en wachtwoord?

Vervelend dat dit nog niet werkt. Je kunt een mail sturen aan Deborah Steur middels Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er wordt dan een controle gedaan op het huidige profiel en waar nodig een nieuw profiel aangemaakt, zodat de toegang tot de afgeschermde omgeving gerealiseerd kan worden. 

 

Ik ben bestuurder. Waar vind ik voor mij relevante informatie?

Op de website staat een kopje met 'besturen'. Hieronder is informatie te lezen met betrekking tot het aansluiten bij RTC Transvita. Verschillende stukken/documenten zijn hier te openen. Mocht er behoefte zijn aan meer informatie, kan er altijd contact opgenomen worden met Joost Spijker (directeur RTC Transvita). Joost is te bereiken via telefoon (030 23 73 010) of mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

 

Het loopbaancentrum, wie kan daar naar toe en wat hebben jullie te bieden?

Het loopbaancentrum is er voor alle werknemers van alle deelnemende besturen en scholen aan RTC Transvita. Hier kun je terecht wanneer je wilt werken aan je loopbaan en inzetbaarheid. Immers is werken aan je loopbaan ook werken aan meer plezier in je werk. Door ervaringen die je op doet kan het zijn dat je versneld 'in de groei' komt. Je gaat anders naar zaken kijken, zoekt misschien meer uitdaging of je bent juist gebaat bij een stapje terug doen. Om hier met een onafhankelijk persoon eens bij stil te staan, kan een gesprek soms al erg helpend zijn. Goed kijken naar wat je wilt en kunt, helpt om je inzicht te vergroten en mogelijk een nieuw en duurzaam perspectief te ontwikkelen. Het loopbaancentrum wil je helpen bij je ontdekkingsreis en de wereld om je heen te (her) ontdekken, nieuwe verbindingen te leggen en te groeien in je leer-KRACHT. 

Mocht je nog wat meer informatie willen hebben met betrekking tot het loopbaancentrum, klik dan hier. Je wordt geleid naar de informatie die op de website staat. Wil je meteen een afspraak plannen, klik dan hier en je wordt doorgeleid naar een inschrijfformulier.

Organisatie

RTC Transvita is een Regionaal Transfercentrum (RTC) zoals uitgewerkt in het Sectorplan PO. RTC Transvita is van en voor aangesloten schoolbesturen die willen samenwerken op het vlak van strategisch personeelsmanagement, personeelsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Lees meer >

Contactgegevens

 Wattbaan 51-4, 3439 ML Nieuwegein

Algemeen

030 - 237 30 10

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afd. planning

030 - 600 88 18

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op Facebook

RTC Transvita TV