• Afd. planning: 030 - 600 88 18 pio@transvita.nl
  • Algemeen: 030 - 237 30 10 info@transvita.nl

Over RTC Transvita

RTC Transvita is een serviceorganisatie van-, voor- en door de deelnemende scholen. Zonder winstoogmerk zetten wij ons samen met onze omgeving in voor de kwaliteit en continuïteit van het onderwijsproces. De kernactiviteit van Transvita is het organiseren van vervangingen.

Het tekort aan leerkrachten waar al lang over is gesproken is momenteel duidelijk merkbaar. Het is voor scholen steeds lastiger de formatie op orde te krijgen. Ook de benodigde vervangingscapaciteit staat al enige tijd onder druk. We komen uit een tijdperk waarbij vrijwel alle vervangingsvragen konden worden vervuld. Logisch dat er naar PiO-invalpool en Transvita wordt gekeken voor oplossingen. Onder druk van de arbeidsmarkt is ook de vervangingscapaciteit afgenomen en kunnen de invalpools vaak niet leveren. Dit is niet enkel zo in onze regio, maar een landelijke ontwikkeling. Wij begrijpen dat dit tot frustratie leidt bij schoolleiders en dit veel druk met zich meebrengt voor scholen. Vandaar dat wij er alles aan doen wat (met onze beperkte bezetting) in ons vermogen ligt om zoveel mogelijk leerkrachten aan onze samenwerkende scholen en besturen te binden.

Daarom wordt er door RTC Transvita ingezet op:

  • Een efficiënt matchingsproces t.b.v. vervangingsvragen.
  • Werving van invallers door: diverse wervingsuitingen en zichtbaarheid op de pabo’s.
  • Met Voordeklas.nl bijdragen aan de werving voor de (vaste) formatie.
  • De voorselectie van potentiële zij-instromers waardoor scholen de mogelijkheid hebben goede kandidaten aan zich te binden.
  • Met TransPOort.nl bijdragen aan het matchen van zij-instromers.
  • Het binden van invallers aan onze pools door middel van evenementen (ontmoeten), begeleiding en opleidingsmogelijkheden (o.a. Transvita e-learning Academie) te bieden.
  • Behoud van leerkrachten door begeleiding te bieden aan o.a. leerkrachten die dreigen uit te vallen en hen binnen onze samenwerking te bemiddelen naar een beter passende plek.
  • Bijdragen aan werkgeluk van personeel (en hiermee een bijdrage leveren aan het terugdringen van uitval/verzuim) vanuit ons Loopbaancentrum.
  • Aanbieden van een diversiteit aan assessments, scans en loopbaaninstrumenten.

Op de pagina's rechts in de navigatie vindt u meer algemene informatie over RTC Transvita.  

 

brochure voor LeerkrachtenBrochure

Klik hier voor de brochure over RTC Transvita in vogelvlucht. Hierin worden alle takken van onze organisatie (beknopt) toegelicht. 

 

Wat is een RTC?

 

 

 

 

Organisatie

RTC Transvita is een Regionaal Transfercentrum (RTC) zoals uitgewerkt in het Sectorplan PO. RTC Transvita is van en voor aangesloten schoolbesturen die willen samenwerken op het vlak van strategisch personeelsmanagement, personeelsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Lees meer >

Contactgegevens

 Wattbaan 51-4, 3439 ML Nieuwegein

Algemeen

030 - 237 30 10

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afd. planning

030 - 600 88 18

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op Facebook

RTC Transvita TV