• Afd. planning: 030 - 600 88 18 pio@transvita.nl
  • Algemeen: 030 - 237 30 10 info@transvita.nl

Organisatie RTC Transvita

 

Stichting RTC Transvita is een Regionaal Transfercentrum (RTC) en als rechtspersoon opgericht in december 2016.

RTC Transvita is bij aanvang ontwikkeld met een sectorplan subsidie vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Bij de opzet van het RTC zijn de betrokken besturen ondersteund door medewerkers van het Arbeidsmarkt Platform Primair Onderwijs, het Participatiefonds, het Vervangingsfonds en het CAOP.

Het team van de PiO-invalpool, en de invalpool zelf (een pool van leerkrachten die voor tijdelijk werk beschikbaar zijn) zijn bij de oprichting van het RTC binnen RTC Transvita geïntegreerd. De PIO-invalpool is hiermee een onderdeel geworden van RTC Transvita en is naast de Talentenpool, het Loopbaancentrum en de vacaturebank voordeklas.nl, een van de pijlers van de organisatie.

Momenteel nemen 36 besturen – die c.a. 320 basisscholen onder hun beheer hebben, met ongeveer 63.500 leerlingen – deel aan RTC Transvita. RTC Transvita werkt voor alle richtingen in het basisonderwijs. Onder de deelnemende scholen zijn er o.a.: openbare-, katholieke-, protestantse- en islamitische scholen en scholen met een bijzonder neutrale achtergrond.

Onze kernactiviteit is het oplossen van vervangingen in het basisonderwijs. Daarmee dragen wij bij aan de continuïteit en kwaliteit van het onderwijsproces. 

RTC Transvita werkt op niet commerciële basis. We zijn een bemiddelingsorganisatie van, voor en door de bij ons aangesloten scholen. Wij zijn nadrukkelijk geen uitzendbureau of payroll-bureau, maar een uitvoeringsorganisatie van de Vereniging Partners in Onderwijs die momenteel 36 leden telt. De leden zijn kleine en grote schoolbesturen in midden-Nederland.

De naam RTC Transvita

Het RTC Utrecht (de oorspronkelijke naam vanuit het sectorplan), heeft de naam RTC Transvita gekregen. Deze naam is bedacht door een aantal enthousiaste P&O-ers die ook nu nog zeer betrokken zijn bij de ontwikkeling van RTC Transvita. De naam RTC Transvita staat voor verandering, beweging en vitaliteit. Vitaal door verandering!

Rechtspersoon

RTC Transvita is een stichting. Een organisatie zonder winst oogmerk. RTC Transvita is van, voor en door de aangesloten onderwijsinstellingen en heeft als missie bij te dragen aan de continuïteit en kwaliteit van het onderwijsproces.

Het bestuur van stichting RTC Transvita wordt gevormd door drie bestuursleden te weten:

  • Jan Spier: voorzitter bestuur
  • Marleen Remmers: bestuurslid
  • Marjan van den Haak: bestuurslid 

Deze bestuursleden zijn tevens bestuursleden van de Vereniging Partners in Onderwijs.

De vereniging Partners in Onderwijs vormt het bestuur van de stichting RTC Transvita. De leden van de vereniging Partners in Onderwijs (35 schoolbesturen met c.a. 300 scholen) zijn ook deelnemer aan RTC Transvita. Je kunt RTC Transvita zien als de uitvoeringsorganisatie van de Vereniging Partners in Onderwijs. Een zelfstandige rechtspersoon maakt duidelijk dat RTC Transvita aanzienlijke autonomie heeft, maar doordat het bestuur wordt gevormd door een vereniging van schoolbesturen, is er (bij) sturing mogelijk door de leden van de vereniging.

Het bestuur van de Vereniging Partners in Onderwijs wordt gevormd door: 

  • Henk Mackloet: voorzitter bestuur
  • Marjan van den Haak: vice voorzitter bestuur
  • Marleen Remmers: bestuurslid
  • Jan Spier: bestuurslid
  • Frank Tigges: bestuurslid

 

 

 

Organisatie

RTC Transvita is een Regionaal Transfercentrum (RTC) zoals uitgewerkt in het Sectorplan PO. RTC Transvita is van en voor aangesloten schoolbesturen die willen samenwerken op het vlak van strategisch personeelsmanagement, personeelsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Lees meer >

Contactgegevens

 Wattbaan 51-4, 3439 ML Nieuwegein

Algemeen

030 - 237 30 10

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afd. planning

030 - 600 88 18

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op Facebook

RTC Transvita TV