• Afd. planning: 030 - 600 88 18 pio@transvita.nl
  • Algemeen: 030 - 237 30 10 info@transvita.nl

Regionale Aanpak Personeelstekort

Continuïteit en kwaliteit van het onderwijsproces is de gezamenlijke missie van besturen en scholen die reeds binnen de regio Utrecht en Amersfoort samenwerken. Dit doen zij o.a. onder de vlag van de Vereniging Partners in Onderwijs en de Stichting RTC Transvita. RTC Transvita is het Regionaal Transfercentrum voor de Regio Utrecht/Amersfoort. RTC Transvita heeft namens de participerende schoolbesturen 3 subsidie aanvragen ingediend. Voor het opstellen van de aanvragen (die overigens identiek zijn) is breed input opgehaald om deze aan te laten sluiten op de behoefte van schoolbesturen in de regio. Daarnaast is er door de P&O van de deelnemende besturen en de pabo’s input aangeleverd tijdens een Dialoogtafel. Hiermee hebben wij er vertrouwen in dat alle partijen achter deze aanvraag staan. Door deze bundeling van krachten kunnen we in de regio Utrecht en Amersfoort en e.o. echt impact maken. Het is de ambitie van samenwerkende schoolbesturen om ook besturen/scholen die geen onderdeel zijn van deze aanvraag, toegevoegde waarde te laten ervaren door het inrichten van een regionaal loket voor de werving, pre-selectie, begeleiding en bemiddeling van zij-instromers (Transpoort). Dit alles onder het motto ‘delen is vermenigvuldigen’.

Op deze webpagina's vind je informatie over de Regionale Aanpak Personeelstekort (RAP). De RAP start per 1 augustus 2020 en heeft een looptijd van 2 jaar. De RAP is een vervolg op en sluit aan op de Regionale Aanpak Lerarentekort (RAL), zie elders op deze website. Zowel de regelingen, aanvragen, maar ook de voortgang van actielijnen is hierop zichtbaar gemaakt. De content op deze website-omgeving is nog in ontwikkeling en dat blijft zo. Er zullen continue verbeteringen en aanvullingen worden gedaan. 

Over de Regionale Aanpak Personeelstekort

De onderwijsarbeidsmarkt verschilt sterk per regio. Ook de kansen en uitdagingen rond het personeelstekort zijn daarmee per regio verschillend. Met de subsidieregeling ‘"regionale aanpak personeelstekort" komt er geld vrij voor een regionale aanpak.

Zo worden schoolbesturen, scholen en lerarenopleidingen gestimuleerd om vanaf augustus 2020 gezamenlijk het personeelstekort in het basisonderwijs in de regio verder aan te pakken. Hieronder wordt aangegeven hoe de regeling werkt.

Organisatie

RTC Transvita is een Regionaal Transfercentrum (RTC) zoals uitgewerkt in het Sectorplan PO. RTC Transvita is van en voor aangesloten schoolbesturen die willen samenwerken op het vlak van strategisch personeelsmanagement, personeelsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Lees meer >

Contactgegevens

 Wattbaan 51-4, 3439 ML Nieuwegein

Algemeen

030 - 237 30 10

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afd. planning

030 - 600 88 18

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op Facebook

RTC Transvita TV