• Afd. planning: 030 - 600 88 18 pio@transvita.nl
  • Algemeen: 030 - 237 30 10 info@transvita.nl

Als onderwijsassistent of lerarenondersteuner voor de klas

Het onderwijs ondersteunen kan op veel manieren

We hebben bij Transvita een invalpool voor onderwijsassistenten en lerarenondersteuners. In onze pool zitten jonge mensen op zoek naar een fijne vaste werkplek die eerst graag veel scholen willen leren kennen en mensen die de flexibiliteit heel fijn vinden. Ook merken we dat leerkrachten die na jaren voor de klas een stapje terug willen doen er soms bewust voor kiezen om een switch te maken en met al hun ervaring als onderwijsondersteuner aan de slag te gaan.

Een mooie manier om (weer) met heel veel plezier duurzaam inzetbaar te zijn.

Ben jij iemand die graag op een korte of lange vervanging ingepland wil worden? Neem dan contact met ons op! We vinden het belangrijk om zo op maat mogelijk werk voor je te zoeken. We kennen onze scholen en schoolleiders. Jij bent baas over je eigen agenda. Jouw wensen zijn ons uitgangspunt. We registreren je voorkeuren en houden daar rekening mee bij het matchen. Aanmelden kan via deze link. heb je vragen? Dan kun je ons ook mailen of bellen.

Onderwijsassistent (voor elke MBO-er die flexibel wil werken of kennis wil maken met verschillende scholen)

In tegenstelling tot het vak van leerkracht is voor het vak van onderwijsassistent geen specifiek diploma vereist. Er is wel een mbo-opleiding tot klassen- of onderwijsassistent die heel waardevol kan zijn. Maar minstens zo belangrijk is dat je talent, energie en ervaring klopt met wat gevraagd wordt. 

Werk je graag met kinderen? Ben je praktisch ingesteld en pedagogisch sterk? Dan is dit misschien iets voor jou.

Onder de verantwoordelijkheid van een leerkracht ondersteun je bij de lessen, observeer je en help je mee om voor de kinderen een prettig en veilig leerklimaat neer te zetten. Soms werk je voor meerdere klassen, soms ben je verbonden aan een groep. En heb je meer in je mars, dan kun je soms ook zelfstandig een groep opvangen of een groepje lesgeven.

Wil je meer weten over hoe je onderwijsassistent kunt worden? Kijk dan hier.

Lerarenondersteuner (voor wie net even wat meer didactische en pedagogische verantwoordelijkheid zoekt)

Als lerarenondersteuner doe je net even wat meer en met wat meer verantwoordelijkheid. Het kan zijn dat je samen met de leerkracht of alleen lessen voorbereid, gericht observeert, een onderwijsleergesprek of een pedagogische gesprek voert, een niveaugroep begeleidt of bij afwezigheid van de leerkracht een groep opvangt.

Steeds meer scholen organiseren hun onderwijs anders als antwoord op het lerarentekort. Met de nieuwe organisatievormen komt is er steeds meer behoefte aan lerarenondersteuners. Een lerarenondersteuner heeft een MBO+ achtergrond of is opgeleid als Associate Degree (HBO).

Wil je meer weten over hoe je lerarenondersteuner (Associate Degree - Pedagogisch Educatief Professional) kunt worden? Kijk dan hier en hier.

Welke pool? (flexibiliteit of zekerheid)

Wil je liever zelfstandig je agenda beheren en vind je het fijn om niet mete een vast contract verbonden zijn, dan is onze flexpool iets voor jou.

Heb je behoefte aan zekerheid en kun je een vast aantal dagen werken? Dan kunnen we kijken of je vanuit een vaste aanstelling bij een van onze besturen kunt werken. Direct contact met ons? Dat kan! Bel met Hélène, Madeleine, Petra of Zirka: 030-6008818.

Professionalisering en begeleiding

Iedereen die bij ons in de invalpool werkt mag gratis gebruik maken van onze Transvita Academie. In ons aanbod van e-learning zit vast ook iets voor jou. We hebben een groot aanbod van kwalitatief hooggewaardeerde modules over alle facetten van het primair onderwijs.

Als je behoefte hebt aan begeleiding of je hebt vragen die betrekking hebben op je werk kun je terecht bij ons loopbaancentrum.

Organisatie

RTC Transvita is een Regionaal Transfercentrum (RTC) zoals uitgewerkt in het Sectorplan PO. RTC Transvita is van en voor aangesloten schoolbesturen die willen samenwerken op het vlak van strategisch personeelsmanagement, personeelsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Lees meer >

Contactgegevens

 Wattbaan 51-4, 3439 ML Nieuwegein

Algemeen

030 - 237 30 10

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afd. planning

030 - 600 88 18

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op Facebook

RTC Transvita TV