• Afd. planning: 030 - 600 88 18 pio@transvita.nl
  • Algemeen: 030 - 237 30 10 info@transvita.nl

Informatie voor besturen

Bestuurders en ook andere stakeholders, welkom op deze pagina.

Op deze webspagina's is er ondertussen al flink wat informatie te vinden over onze samenwerking met het Participatiefonds. Meer praktische zaken zijn opgenomen in het Reglement Participatiepool. Hierbij geven we nog een korte toelichting op het hoe en waarom van de Participatiepool. 

Het doel van deze samenwerking is het faciliteren van een stille reserve en hen een prettige reis bezorgen terug naar betaald werk binnen of, indien beter passend, buiten het onderwijs. 

Het betreft uitkeringsgerechtigde kandidaten vanuit het Participatiefonds. Deze leraren kunnen een goede bijdrage leveren aan de continuïteit van het onderwijsproces en zouden, na het doorlopen van de selectieprocedure, goed inzetbaar moeten zijn. Het ultieme doel is hen via invalwerk weer duurzaam aan de slag te krijgen in vaste formatie. Tot die tijd zijn we blij om over meer capaciteit voor invalwerk te beschikken.

Vanaf 1 oktober 2018 zijn wij een pilot getart. De komende maanden gaan we ervaring opdoen om te bezien of we een samenwerking met het participatiefonds structureel kunnen en willen vormgeven. Deze pilot, die loopt tot 31 december 2018, vloeit voort uit het plan van het Participatiefonds om 1000 leraren die uitkeringsgerechtigd zijn weer voor de klas te krijgen. De politiek kijkt belangstellend met ons mee. Deze pilot kan leiden tot een doorbraak i.r.t. meer continuïteit in tijden van schaarste aan personeel.

Organisatie

RTC Transvita is een Regionaal Transfercentrum (RTC) zoals uitgewerkt in het Sectorplan PO. RTC Transvita is van en voor aangesloten schoolbesturen die willen samenwerken op het vlak van strategisch personeelsmanagement, personeelsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Lees meer >

Contactgegevens

 Wattbaan 51-4, 3439 ML Nieuwegein

Algemeen

030 - 237 30 10

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afd. planning

030 - 600 88 18

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op Facebook

RTC Transvita TV