• Afd. planning: 030 - 600 88 18 pio@transvita.nl
  • Algemeen: 030 - 237 30 10 info@transvita.nl

Reglement Participatiepool

Processen in ontwikkeling

RTC Transvita is één van de 10 regionale transfercentra in Nederland en heeft als missie: het bijdragen aan de continuïteit van het onderwijsproces en de kwaliteit van het Primair Onderwijs.

Het Participatiefonds heeft het initiatief genomen om een pilot te doen met RTC Transvita. Hierbij is het onze gezamenlijke inzet om uitkeringsgerechtigden middels de invalpools van RTC's weer toe te leiden naar de arbeidsmarkt. Invalpools zijn altijd al een springplank naar vast werk geweest. Heel veel leerkrachten hebben of in het begin of halverwege hun loopbaan een periode invalwerk gedaan en zijn daarna weer duurzaam aan het werk gekomen. 

Deze pilot heeft tot doel om voor het einde van het kalenderjaar 2018, 20 uitkeringsgerechtigden weer aan het werk te helpen. Dat is voor het onderwijsveld ook enorm waardevol. Immers, hiermee kunnen we hopelijk beschikken over meer leerkrachten om in samenwerking met hen de continuïteit van onderwijs te borgen. Een bescheiden ambitie gezien het potentieel, maar realistisch gezien alles wat onderweg nog geleerd moet worden om tot een goed (en aan andere regio's overdraagbaar) proces te komen. 

Om de instroom van uitkeringsgerechtigden naar de Participatiepool mogelijk te maken, hebben we natuurlijk gekeken naar de juridische consequenties en de risico’s voor de uitkeringsgerechtigden zelf alsmede het ontvangende schoolbestuur. Deze hebben we goed in beeld en voor zover mogelijk beïnvloed om tot acceptabele randvoorwaarden te komen.

Ook hebben we een rol en taakverdeling gemaakt tussen het RTC (de coördinator Participatiepool binnen Transvita) en het Participatiefonds (de Case managers) en de processen in beeld gebracht. 

Dit alles komt samen in het Reglement Participatiepool.  

Organisatie

RTC Transvita is een Regionaal Transfercentrum (RTC) zoals uitgewerkt in het Sectorplan PO. RTC Transvita is van en voor aangesloten schoolbesturen die willen samenwerken op het vlak van strategisch personeelsmanagement, personeelsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Lees meer >

Contactgegevens

 Wattbaan 51-4, 3439 ML Nieuwegein

Algemeen

030 - 237 30 10

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afd. planning

030 - 600 88 18

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op Facebook

RTC Transvita TV