• Afd. planning: 030 - 600 88 18 pio@transvita.nl
  • Algemeen: 030 - 237 30 10 info@transvita.nl

RTC Transvita Academie

We vinden het belangrijk dat leerkrachten zich goed kunnen ontwikkelen en zich bewust zijn van hun sterke en ontwikkelkanten. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor leerkrachten die een vaste formatieplaats hebben, maar ook voor de invalleerkrachten die via RTC Transvita werkzaam zijn.

Om de ontwikkeling van onze poolleerkrachten te ondersteunen hebben we een opleidingsaanbod ontwikkeld en de Transvita Academie opgericht. 

De Transvita Academie kent drie pijlers: 

  • Aanbod specifiek voor startende leerkrachten
  • Thema bijeenkomsten
  • Onze Transvita-e-learning Academie.

Elke leerkracht die via RTC Transvita werkzaam is heeft toegang tot een opleidingsaanbod!

Aanbod specifiek voor startende leerkrachten

Voor hen organiseren wij startersbijeenkomsten waarin we ontmoeten met gelijkgestemden en delen van startersdilemma’s combineren met gerichte kennis. Ook stellen wij onze starters in de gelegenheid om deel te nemen aan de Young Professionals Academie van de Marnix. Zij verzorgen voor ons (in-company) workshops rond thema’s als timemanagement, omgaan met ouders, omgaan met verschillen in taak- en rekenaanbod of verschillen in gedrag en creëren van sociale veiligheid.

Thema bijeenkomsten

Dit zijn drie verschillende themabijeenkomsten verspreid over het jaar, waarin we praktijkgericht kennis en ervaring delen. Deze bijeenkomsten staan open voor alle poolleerkrachten die via RTC Transvita werkzaam zijn. Dus ook voor leerkrachten die werken via de PiO-invalpool. Zie de agenda voor data. Deze worden ook via de nieuwsbrieven gecommuniceerd.

Onze RTC Transvita-e-learning Academie

In onze online Academie vind je een diversiteit aan cursussen voor leerkrachten die gericht zijn op het versterken van de vakbekwaamheid. Alle modules zijn praktijkgericht en gaan uit van actuele bewezen theorieën. Met video's, observatielijsten, stappenplannen en checklists leg je eenvoudig de link naar de praktijk en kun je direct met het geleerde aan de slag. Ben je werkzaam via onze Invalpools, dan kan je elke module kiezen die je aanspreekt. Wanneer je door één van de coördinatoren van RTC Transvita begeleid wordt, kunnen we ook samen bekijken welke onderwerpen goed aansluiten op je ontwikkelbehoefte.

 

Een bestuurs- of schoolaccount

Voor leden van de vereniging Partners in Onderwijs die gebruik willen maken van e-learning via het Transvitaportaal berekent E-learning Wizzard een staffelkorting:

  • School tot 20 deelnemers  5%
  • School met 20-50 deelnemers  6,5%
  • School met 50-100 deelnemers  8%
  • Meer dan 100 deelnemers maatwerkafspraak

Als je via Transvita gebruik maakt, is er ook toegang tot het managementportaal om gebruik en de waardering te kunnen monitoren.

Transvita heeft hierbij geen enkel commercieel belang.

Beschikbare cursussen

Bekijk hier het cursusoverzicht

Wil je ook meteen zien hoe het werkt? Ga naar transvita-academie.nl en log in met de volgende gegevens:

  • Gebruikersnaam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Wachtwoord: Welkom123

Nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief lees je nog meer over de ontwikkelingen binnen de Transvita Academie.
Lees hier onze laatste nieuwsbrief en meld je hier aan om altijd up-to-date te blijven.

Ontwikkeling en de Talentenpool

Elke Talentpooler die aan ons verbonden is heeft met positief resultaat een assessment gedaan. Dit geeft al een mooie basis voor gerichte ontwikkeling: Leerkrachten hebben na dit assessment beter zicht op hun drijfveren en aanleg voor belangrijke onderwijscompetenties. Ook hebben zij inzicht gekregen in hun persoonlijkheid. 

Voor veel Talentpoolers vervullen wij namens hun bestuur de uitvoerende werkgeversrol. Dit betekent dat we een luisterend oor bieden en waar zinvol meedenken, maar ook dat wij in de klas komen observeren en gelegenheid bieden tot professionalisering. Wanneer een leerkracht in de Talentenpool zit sluiten wij hier op aan.

Dat doen wij bijvoorbeeld met een ontwikkelingsgerichte vragenlijst en met een observatie-instrument dat wij samen met HRM-force helemaal naar onze behoefte hebben ontwikkeld. We gaan op basis van de uitkomsten met elkaar in gesprek over wat je tot een vakbekwame leerkracht maakt, wat hierbij kan helpen en welke kleur jij wilt geven aan het onderwijs.

 

Organisatie

RTC Transvita is een Regionaal Transfercentrum (RTC) zoals uitgewerkt in het Sectorplan PO. RTC Transvita is van en voor aangesloten schoolbesturen die willen samenwerken op het vlak van strategisch personeelsmanagement, personeelsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Lees meer >

Contactgegevens

 Wattbaan 51-4, 3439 ML Nieuwegein

Algemeen

030 - 237 30 10

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afd. planning

030 - 600 88 18

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op Facebook

RTC Transvita TV