• Afd. planning: 030 - 600 88 18 pio@transvita.nl
  • Algemeen: 030 - 237 30 10 info@transvita.nl

De Zilverpool

Binnen Transvita kennen wij sinds kort ook de Zilverpool.

Centraal hierin staat het verzilveren van de ervaring van oudere leerkrachten.

De AOW-leeftijd is de afgelopen jaren versneld verhoogd. Regelingen gericht op vervroegde uittreding zijn tegelijkertijd afgebouwd of worden, ook vanwege het toenemend lerarentekort, nu vooral gericht op het stimuleren van latere pensionering. Waar ooit gedacht was om vervroegd uit te kunnen treden, lijkt het nu voor veel leerkrachten een zekerheid dat zij tot (ruim) na hun 65ste doorwerken. Ook de voormalige bapo-regeling is versoberd. Er zijn nu uren voor Duurzame Inzetbaarheid. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat veel oudere leerkrachten na zijn gaan denken over hoe zij de laatste jaren ‘van het werkzame leven’ met plezier en vitaliteit naar een mooie afsluiting van hun onderwijscarrière toe kunnen werken.

Uit onderzoek blijkt dat oudere leerkrachten vaak heel loyaal zijn aan de organisatie waar ze werken maar tegelijkertijd niet altijd meer de zin of vitaliteit hebben om mee te gaan in onderwijsvernieuwingen en taken die niet direct het lesgeven raken. Oudere leerkrachten hebben ook een schat aan pedagogische en didactische kennis en ervaring die waardevol is om te delen met de kinderen en jongere collega’s.

Vanuit deze context is de Zilverpool opgericht: In de Zilverpool zitten ervaren en vakbekwame 60+ leerkrachten die ervoor kiezen om met het ‘pensioen in zicht’ in de laatste fase van het dienstverband alle aandacht te geven aan de kern van het vak: lesgeven! Zilverpoolleerkrachten hebben hun vaste groep losgelaten en hebben er plezier in om hun kennis en ervaring te delen op verschillende scholen. Met de Zilverpool hebben wij een community waar gelijkgestemde leerkrachten elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen delen en vooruitkijken naar de toekomst. 

De Zilverpool in het kort:

  • Toelating o.b.v. positief assessment en vaste aanstelling bij het eigen bestuur
  • Detacheringsovereenkomst voor onbepaalde tijd met normjaartaak gericht op lesgeven als kerntaak
  • Bijzonder budget voor oudere werknemers (uren Duurzame Inzetbaarheid uitruilen voor vrije tijd) onverkort inzetbaar
  • Divers aanbod van vervangingswerk; waar mogelijk passend bij behoefte; met name korte/middellange vervangingen
  • Ruimte om in de periode herfstvakantie-meivakantie extra te werken en hiermee vrije dagen te sparen voor vakantie ‘buiten het seizoen’
  • Een marktconforme reiskostenvergoeding
  • Een vaste coördinator als aanspreekpunt
  • Aansluiting bij de Transvita Academie en informele ontmoetingen met leeftijdsgenoten

Voor meer informatie over de Zilverpool kunt u contact opnemen met Marcel Hermens via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Organisatie

RTC Transvita is een Regionaal Transfercentrum (RTC) zoals uitgewerkt in het Sectorplan PO. RTC Transvita is van en voor aangesloten schoolbesturen die willen samenwerken op het vlak van strategisch personeelsmanagement, personeelsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Lees meer >

Contactgegevens

 Wattbaan 51-4, 3439 ML Nieuwegein

Algemeen

030 - 237 30 10

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afd. planning

030 - 600 88 18

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op Facebook

RTC Transvita TV